milivolt electronics world news retmenlerin_ek_gstergesi_3600\'a_karlmal-didimhaber.net
17-02-2016

retmenlerin ek gstergesi 3600\'a karlmal

retmenlerin_ek_gstergesi_3600\'a_karlmal

Aktif Eitimciler Sendikas (Aktif Eitim Sen)Aydn ube Bakan Ömer Küçükgüldal, öretmenlerin ekonomik skntlarnn çözülmesi için ek göstergelerinin 3600’e çkartlmas gerektiini söyledi.

Öretmenlerin katsay ek göstergesinin yükseltilmesinin, ekonomik skntlarnn çözümü için gerekli olduunu belirten Küçükgüldal, \"Memurlarn maann hesaplanmasnda kullanlan, hizmet snflar ve eitim durumlar ile kadro unvan ve derecelerine göre farkllk gösteren bir katsay olan ek gösterge, birinci derece kadrolar için uygulanmak üzere 1500’den 8000’e kadar uygulanmaktadr. Ek gösterge rakamlar memurlarn aylk ücretlerini, özellikle de emekli ayl ve emekli ikramiyesinin ne kadar olacan dorudan etkilemektedir. Düük ek gösterge, özellikle emekli maalarnda yüzlerce liray bulan hak kaybna neden olmaktadr. Mevcut durumda öretmenlere uygulanan ek gösterge 3000’dir. Eitim öretim sürecinin baarl olmasn salayacak olanlarn öretmenler ve dier eitim çalanlar, hak ettiklerini maddi ve manevi yönden alamamaktadrlar. Aktif Eitimciler Sendikas olarak, öretmenlerin ek gösterge oranlarnn 3600’e yükseltilmesi için eylem plan oluturduk. Yaplan açklamada, öretmenlerin hem aldklar eitim gerei hem de icra ettikleri kariyer meslei olarak 3600 göstergeyi hak ettikleri, öretmenle ayn süre eitim alm, birbirine yakn artlarda görev yapan dier meslek gruplarndaki kamu çalanlarnda ek göstergenin 3600 olarak uygulandn belirttik.” dedi.

Öretmenlerin ve birinci derece kadrolarda çalanlarnn mesleki motivasyonlar, toplumdaki saygnlk ve mesleki verimliliklerinin arttrlmas için özlük haklarnda iyiletirilme yaplmas gerektiini belirten Aktif Eitim Sen l Temsilcisi Küçükgüldal, “Emekli ayl ve emekli ikramiyesinde art salayacak olan ve öretmenler ile birinci derece kademe memurlarnn maduriyetlerinin giderilmesi için ek göstergeleri 3600’e yükseltili. Düük ek gösterge, özellikle emeklilikte öretmenlerin elini kolunu baladndan, hizmet yln doldurmu birçok öretmen emekli olmak istememektedir. Ek gösterge 3600’e çkarldnda öretmenlerin büyük bir ksm emekli olabilecek, böylece daha makul emekli maa sayesinde daha müreffeh bir hayat yaayacaklardr. Ayn zamanda atama bekleyen genç öretmenlerin önü açlm, eitim kadrosu tazelenmi olacaktr.” dedi.

   





TP zmir l rgt: TBMM Darbe Giriimine Ortak Olmutur

Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi

Didim Lunapark Grntleri

Selda Bacan Konseri Grntler

Didim Yry Rotalar

Melek Mosso

Babo Keilere Operasyon

Selda Bacan Konseri


Sanatin_Iyilestirici_Gucu;_Sanatla_Terapi
Sanatn yiletirici Gc; Sanatla Terapi..

Kooperatif_Ziyareti
Kooperatif Ziyareti..

Yabancilara_Konut_Satislari
Yabanclara Konut Satlar..

Internette_Dogal_Reklam_-_Milivolt.net_Online_Pazaryeri
nternette Doal Reklam - Milivolt.net Online Pazaryeri..






sinyaller-com

Yazarlar


twitter_didimhaber

AliExpress WW






Hamza_Saykan_Resim_Sergisi
Hamza Saykan Resim Sergisi..

Didim_Lunapark_Goruntuleri
Didim Lunapark Grntleri..

Parla_Solari_Sanayi_ve_Teknoloji_Bakani_Mustafa_Varank_Ziyaret_Etti
Parla Solar Sanayi ve Teknoloji Bakan Mustafa Varank Ziya..